SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/024 | 7570 Barcs Barátság utca 9-11.

Intézmény logo

Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Intézményünk a 21. század elvárásainak megfelelő szintű oktatással és körülményekkel várja mindazokat, akik az általános iskola elvégzése, az érettségi letétele után, illetve felnőttként szakmát kívánnak tanulni.
2023-ban két jelentős jubileum megünneplésére készülünk: a barcsi szakképzés 130 éves, az önálló szakképző iskola 50 éves lesz ebben az évben. Ez is jól mutatja, hogy Dél-Somogyban a szakmatanulás központja Barcs volt, és terveink szerint az is marad a jövőben is.
Iskolánk az évek során sokféle szervezeti formában működött, de mindig a barcsi szakképzés bázisát képezte. Számos átalakítást és fejlesztést követően mára 3 telephelyen, több mint 100 külső partnerrel közösen dolgozunk azon, hogy tanulóink magas színvonalú oktatást és versenyképes szakmát kapjanak. Külső kapcsolataink révén végzett tanulóink jelentős része az iskola befejezését követően azonnal el tud helyezkedni.
Jelenlegi, széles kínálatú képzési rendszerünk minden érdeklődő számára biztosít lehetőséget, legyen szó 8 osztályt végzett vagy érettségizett fiatalról, új szakma megszerzésére vagy érettségire vállalkozó felnőttről.
Képzési tevékenységünk fontosabb területei:
3 éves nappali rendszerű, gyakorlatorientált szakképzés, 8 osztályt végzettek számára.
5 éves nappali rendszerű, technikus képzés, 8 osztályt végzetteknek.
2 éves esti rendszerű, gyakorlatorientált szakképzés, iskolarendszerű szakképesítéssel vagy érettségivel rendelkező felnőtteknek.
2 éves esti rendszerű, érettségi felkészítő képzés iskolarendszerű szakképesítéssel rendelkező felnőtteknek.
1 éves, nappali rendszerű, orientációs évfolyam azoknak, akik a 8 osztály elvégzése után bizonytalanok a szakmaválasztásban és szívesen kipróbálnák az általunk oktatott szakterületeket a megalapozott döntés érdekében.
A 2022/2023-as tanévtől bevezetésre kerül a Dobbantó Program és a későbbiekben erre épülő Műhelyiskola Program.

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola

7570 Barcs Barátság utca 9-11.

Telefon: +36 30 072 2182

E-mail: kszc.biksz@gmail.com

OM azonosító: 203027/024


2024Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola