SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/024 | 7570 Barcs Barátság utca 9-11.

Intézmény logo

Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Egyéb képzéseink

2 éves, érettségire való felkészítés és esti tagozaton

Orientációs évfolyam

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik bizonytalanok a pályaválasztásban, vagy az általános iskolát kompetenciahiánnyal fejezik be.

Az általános iskola elvégzését követően, az ágazati alapoktatás megkezdése előtt a szakképző iskolában lehetőség van Orientációs évfolyam elvégzésére. Ez azoknak javasolt, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban, vagy el szeretnék sajátítani a szükséges alapkészségeket, kulcskompetenciákat, amelyek megkönnyítik a szakképző iskola vagy a technikum elvégzését. Az oktatás nem hagyományos tantárgyi keretek között zajlik, a fókusz a projektszemléleten van. Az Orientációs évfolyam oktatói mentorként kísérik végig a diákokat. Az egy év alatt rálátást szerezhetnek a szakmák széles skálájára, így a megfelelő önismerettel kiegészülve megalapozott döntés születhet a szakmaválasztásnál.

Dobbantó Program

A Dobbantó program keretében a szakképző iskola előkészítő évfolyamán alapkompetencia-fejlesztés folyik, amelynek célja, hogy az alapfokú végzettséggel nem rendelkező, 16. életévüket már betöltött fiatalokat felkészítse a szakmatanulásra. A programban mentor tanár közreműködésével minden tanuló egyéni, a saját képességeinek és terveinek megfelelő fejlesztést kap.

Műhelyiskola

A Műhelyiskola egy gyakorlatias oktatást nyújtó képzési forma, amely nem iskolarendszerhez kötött. Ebbe a képzési formába csak abban az esetben tudnak csatlakozni a tanulók, ha elvégezték a Dobbantó Programot. A Dobbantó Programba 2023. július 1-je után 15 éves kortól lehetséges a belépés és ennek elvégzése az ajtó a Műhelyiskolába.  A tanulókat egy mester tanítja, mely folyamat során az egyéni képességeket és fejlődést veszik alapul. A tanulókkal fejlesztő pedagógusok foglalkoznak annak érdekében, hogy a felkészülést minél hatékonyabb módszerek és eszközök segítségével biztosítsa az intézmény.   A Dobbantó Program és a Műhelyiskola együttes elvégzése alapfokú végzettséget, továbbá részszakképesítést biztosít.


Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola

7570 Barcs Barátság utca 9-11.

Telefon: +36 30 072 2182

E-mail: kszc.biksz@gmail.com

OM azonosító: 203027/024


2024Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola